1e week

8 mei 2025 - Paramaribo, Suriname

Hallo beste lezers,

Mijn eerste week zit er alweer bijna op. De tijd gaat nog steeds heel snel hier.

Ik ben inmiddels alweer helemaal gewend en het lijkt of ik niet weg geweest ben. Ik ben een paar keer op bezoek geweest bij mijn Surinaamse buurvrouw en dan drinken we gezellig samen een biertje 🍺

Op Betheljada heb ik meegeholpen met de zorg voor de kinderen en vandaag een paar uren geholpen op de activiteitenruimte en daarna nog op de dagopvang. Dit was omdat een collega even weg moest en op de dagopvang hadden ze ook even niemand. Geen probleem hoor was alleen maar leuk. Morgen ga ik weer even de tourist uithangen en ga een tweedaagse tour doen. Ik ga naar Groningen, Wageningen en daarna naar Bigi Pan . Dit is een resort dat gebouwd is op het water. We blijven daar overnachten. Hoe dat was zal ik de volgende keer vertellen.

Je merkt wel dat de verkiezingen er aan komen hier. Onder de collega’s wordt er veel over gepraat en overal zie je vlagen van verschillende partijen hangen. Het plan is dat ik met een broeder een vergadering van de NDP ( Partij van Bouterse) ga bezoeken. Ben zeer benieuwd hoe dat is.
Ik ben door de tour deze week twee dagen vrij en ga daarom zaterdag ook aan het werk. We gaan dan met een paar kinderen naar het plaatsje Domburg. Geen idee wat daar te doen is maar dat zien we zaterdag wel. We nemen dan een bus van Betheljada mee en ik heb aangeboden om de benzinekosten te betalen. Dit kan ik doen dankzij jullie hulp 🙏

Tot zover weer verslag van mijn eerste werkweek. Volgende keer zal ik vertellen over mijn uitstapjes en zal dan ook weer foto’s plaatsen.

1. Rina:
    8 mei 2025
    🤗Dankjewel Klara Mooi dat het gedoneerde geld zo praktisch besteed kan worden als je daar bent Veel succes, benieuwd naar de volgende reisverhalen en een fijne avond !
  2. Diana:
    8 mei 2025
    Mooi dat je je weer thuis voelt Klara, en dat je ons weer mee neemt in je ervaringen daar.
    Geniet ervan, fijne dagen gewenst!
  3. Lalita:
    8 mei 2025
    Leuk dat je zoveel betekend voor de mensen daar
    Prachtig idee
    De plaatsen waar jij gaat ben ik ook al geweest
    Is zeker de moeite waard
    Dikke kus van mij xxxx
  4. Jantina:
    8 mei 2025
    Weer goed bezig daar en heel veel plezier gewenst!
  5. Veronique van Amerongen:
    8 mei 2025
    Wat fijn Klara, wat heerlijk dat je weer hulp kan bieden en dat je je weer thuis voelt daar ❤️
  6. Nettie:
    8 mei 2025
    Hoi klara ik hoor het wel.je voelt je helemaal thuis ...super hoor....
    En overal meehelpenwaar je kan ....petje af maar dat is jou ook wel vertrouwd.....veel plezier daar en geniet ervan......gr ...xxx
  7. Monique:
    8 mei 2025
    Het is net of je niet weggeweest bent volgens mij zo pak je de draad daar al weer op 👌.
  8. Floor:
    Super leuk Klara leuk je verhalen te lezen. ❤️
  9. Dana:
    9 mei 2025
    Heerlijk al die avonturen genieten. Ik kijk weer uit naar je volgende verslag. Doe de kids maar een knuffel uit Nederland🥰
  10. Johanna:
    10 mei 2025
    Direct alweer een mooie ,interessante week gehad dus.
  11. Ria:
    14 mei 2025
    Wat leuk om te lezen dat je weer helemaal op je plekje bent. De kinderen zullen ook wel weer heel blij zijn om jouw te zien. Ik kijk uit naar je volgende verhaal.