Week3
29 januari 2026 - Paramaribo, Suriname
Hallo lezers,
De derde week is alweer voorbij en dus de hoogste tijd om weer een stukje te schrijven.
Afgelopen week heb ik weer geholpen op Betheljada. Ik heb twee trainingen gegeven over medicatie toedienen en medicatie veiligheid. Het was leuk om mijn collega’s daar iets meer te leren maar ook om te zien dat het steeds beter gaat met de zorg. Verder heb ik de afgelopen week regelmatig een biertje gedronken met mijn buurvrouw en de Javaanse markt bezocht samen met een kennis van hier. Afgelopen zondag heb ik nog gewerkt op Betheljada om te kijken hoe het is om daar in het weekend te werken. Het is dan erg stil daar, je mist dan echt het rumoer die er in de week wel is.
Ik ben ook bezig geweest om bepaalde zorgplannen na te kijken en waar nodig aan te vullen. 9 februari komt er, zoals ik al vertelde, die ons leert over non- verbale communicatie en hiervoor hebben we 4 kinderen uitgezocht waar een profiel van wordt gemaakt. De zorgplannen moeten hiervoor wel helemaal in orde zijn. Dus zoals jullie lezen verveel ik mij niet. Ik zal het komende weekend schrijven over deze week zodat ik weer een beetje bij ben met schrijven. Heb deze week ook weer van alles beleefd ( weet nu uit eigen ervaring hoe de gezondheidszorg hier in elkaar steekt). Dit dus in mijn volgende verhaal. Tot de volgende keer 👋🏻👋🏻

😘